Ekm

Sayın veli ve öğrencilerimiz;

Bakanlığımızın 02.10.2020 tarihli yazıları gereği 9-10-11 ve 12.sınıf öğrencilerimizin uygulamalı meslek dersleri aşağıda yapılan program doğrultusunda 05.10.2020 Pazartesi tarihi itibari ile okulda Yüz Yüze eğitim şeklinde verilecektir.

Öğrencilerin okula gelecekleri gün ve saatler yayınlanan programda belirtilmiştir. Diğer derslerinizin tamamı Uzaktan Eğitim Platformları üzerinden yapılacaktır.

Saygıyla Duyurulur.

Ekm

Disiplin Kurulu Başkanı Arkın ÇELİK başkanlığında,Disiplin Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu sene başı toplantısı yapılmış olup aşağıda ki kararlar alınmıştır.

Sene Başı Ödül ve Disiplin Kurulu  Topalantı Tutanağına ulaşmak için tıklayınız.

2020/2021 Eğitim Öğretim Yılı İşletmelerde Mesleki Eğitim/Staj konusunda 25/09/2020 tarihli resmi yazı MEB tarafından yayınlanmıştır. Veli izni ile "İşletmede Beceri/Meslek Eğitimi" dersinin okulumuz Sağlık Hizmetleri Alan Labaratuvarında yaptırılması hususunda karar alınmıştır. Bu doğrultuda işletmelerde mesleki eğitim/staja başlayacak olan öğrenciler ekte bulunan taahhütnameyi velilerine imzalatıp okula teslim etmeleri gerekmektedir.

İşletmelerde Beceri Eğitim  İzin Taahhütnamesi için tıklayınız.

/meb_iys_dosyalar/25/06/962954/dosyalar/2020_09/30123112_Staj_Yzin_Taahutnamesi-donuYturuldu.pdf

Okulumuz personeli Zinnur ALTAŞ tarafından Covid-19 salgınından korunmak amacıyla okulumuz özenle dezenfekte edilmiştir.

Değerli Velilerimiz ve Kıymetli Öğrencilerimiz,

2020-2021 Eğitim Öğretim yılı 31 Ağustos'ta Onlıne olarak uzaktan eğitim yoluyla başlamış olup 21 Eylül'de kademeli olarak yüzyüze eğitime geçilecektir.

Uzaktan eğitim, EBA TV ve EBA İnternet üzerinden yapıldığından internet erişimi olmayan öğrencilerimiz için okulumuzda EBA Destek Odası oluşturulmuştur. Bilgilerinize sunarız.

2020 yılı Teklif Çağrısı Döneminde sunulan 2020-1-TR01-KA102-088827 numaralı ve "YAŞLILIĞA BAĞLI SÜREĞEN HASTALIKLARDA PALYATİF BAKIM STAJI" başlıklı proje teklifimiz uygunluk kriterlerini karşılayarak bağımsız dış uzmanların içerik değerlendirmesine tabi tutulmuş ve yeterli asgari puanı sağlaması sonucunda seçim sürecine dâhil edilmiş olup azami 36.324,00 Avro azami hibe desteği ile kabul edildiği, Ulusal Ajans tarafından ilan edilmiştir.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Sorumluluk Sınav Takvimi Belli Olmuştur

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 21/08/2020 tarih ve E. 11094935 sayılı "2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler " yazısına göre Sorumluluk Sınavları  31 Ağustos -11 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Okulumuzun Sorumluluk Sınav takvimi aşağıda belirtilmiştir.

Veliler ve öğrencilerimizin "Fiziksel mesafeye, hijyen kurallarına ve maske takılmasına " özen göstermesini önemle rica ederiz.Maskesi takılı olmayan öğrencimiz sınava alınmayacaktır.

SINAV TAKVİMİ VE SORUMLU DERS LİSTELERİ  AŞAĞIDAKİ DOSYALARDADIR.

Sınavlarda FİZİKİ MESAFAYE dikkat edilecektir

11. Sınıf öğrencilerimizin hastanın kişisel bakımı dersi uygulama örnekleri

Sağlıklı yaşam köşesi çalışmaları kapsamında öğretmenimiz Zeynep ÇAMLICA rehberliğinde öğrencilerimiz tarafından "Beslenme Dostu Okul Panosu" oluşturuldu

24 Şubat -1 Mart 2020 tarihleri arasında kutlanan "31. Vergi Haftası"  kapsamında  okulumuz sınıf rehber  öğretmenleri  tarafından öğrencilerde vergi bilinci oluşturmak ve farkındalık yaratmak amacıyla Gelir idaresi Başkanlığınca hazırlanan videolar izletildi ve video sonlarında yer alan sorular yardımıyla vergi konusunda tartışma ortamı yaratılarak öğrencilerin bu konudaki görüş ve düşünceleri alındı.

Sağlık Temizlik ve Beslenme  Kulübü Danışman Öğretmeni ve Öğrencilerinin belirlediği kriterler doğrultusunda öğrencilerimizin denetimleri sonuçlandı.
Şubat Ayının En Temiz Sınıfı "12/C Ebe Yardımcılığı"  sınıfı seçildi. 12/C Ebe Yardımcılığı sınıfında öğrenim gören öğrencileri tebrik eder, Sağlık Temizlik ve Beslenme Kulübü Öğretmen ve Öğrencilerine çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

''Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor'' isimli projemiz kapsamında İspir Devlet Hastanesi Evde Hasta Bakım Birimi personeli ile birlikte ev ziyaretlerinde bulunduk.

Okulumuzda bilimsel çalışmalar ışığında Biyoloji Öğretmenimiz Kübranur ŞAHİN 10. Sınıf öğrencilerine dolaşım sistemi konusunu pekiştirmek amacıyla "KALP DİSEKSİYONU" deneyini uyguladı.

Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi" kapsamında İspir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak  09.03.2020 tarihinde GÜNDOĞDU ailesinin evine konuk olduk. Ailemizin sağlık problemleri ile nasıl baş etme yolları olduğu konusunda eğitim verildi. İlaçlarının doğru zaman, doğru doz, doğru miktarlarda alması gerektiği anlatıldı. Kronik hastalık ile nasıl hayatını devam ettirebileceği konularda eğitim verilmiştir. Ziyaretin gerçekleşmesini sağlayan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.