ERZURUM / İSPİR - İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mrt

"Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi" kapsamında  İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak ilk ziyaretimizde bulunduk.

Mrt

Salgın sebebiyle 2020 - 2021 Eğitim Öğretim Yılı 1. Döneminde yapamadığımız Ortak Sınavların yaşanan son gelişmeler ve yapılan açıklamalar sonrasında 08 Mart - 19 Mart 2021 tarihleri arasında yapılmasına karar verilmiş olup  Sınav Takvimine  aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Tüm öğrencilerimize sınavlarda başarılar dileriz.

Ock

Ne yazık ki yaşamakta olduğumuz salgın nedeniyle uzunca bir süredir İstiklal Marşı'mızı okul bahçemizde öğrencilerimizle hep bir ağızdan okuyamıyorduk. Bugün saat 10.00 da idari kadromuz, öğretmenlerimiz ve personelimiz ile okulumuzda, veli ve öğrencilerimiz de evlerinden katılım sağlayarak törene bir bütün olarak iştirak ettik.

Ock

2020-2021 Eğitim Öğretim yılı  10 .sınıf ve 11.sınıf Öğrencilerinin Dikkatine !!!!!!

Kas

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet AYDIN, Şube Müdürümüz Sayın Emre KAYA, Okul Müdürleri ve Öğretmenlerimizin katılımıyla Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirildi.

Kas

12.Sınıf öğrencilerimiz İşletmelerde Beceri Eğitimi dersinde öğretmenleri Zeynep ÇAMLICA eşliğinde sütur atma tekniğini öğrendiler. İşletmelerde Beceri Eğitimi dersinde gerçekleşen sütur atma teknikleri konu başlıklı uygulama eğitiminde oldukça keyifli anlar yaşayan öğrencilerimizin heyecanı ellerine yansıdı.

Değerli Öğrencilerimiz,

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı 11. ve 12.sınıflar 1.Dönem 1. Ortak Sınav tarihleri belirlenmiştir. Diğer sınıflara ait ortak sınav takvimleri öğrencilere daha sonra bildirilecektir. Aşağıdaki bağlantılardan Sınıf seviyelerine göre sınav programına ulaşabilirsiniz.

Ekm

Okulumuzdaki 12.sınıf tüm dallarda öğrenim gören öğrencilere yönelik atölye ortamında  karşılaşabilecekleri muhtemel İSG konuları hakkında İş Güvenliği Uzmanı Sayın Murtaza YILMAZ tarafından 16 saatlik İSG eğitimi verildi.Bu eğitimlerin sonunda tüm 12.sınıf öğrencilerimiz EĞİTİM SERTİFİKASI ( Öğrenci İSG eğitimi ) almaya hak kazanmışlardır. İSG eğitimlerimizin tüm öğrencilerimize faydalı olması dileklerimizle.

Ekm

2020/2021 Eğitim Öğretim yılı İşletmelerde Beceri Eğitim Uygulamasına öğrencilerimiz okulda devam etmektedir.Sağlık/Sağlık Hizmetleri Öğretmenimiz kontrolünde uygulamalarını sürdürmektedirler.

Ekm

Covid-19 Salgını ile mücadele kapsamında , Milli Eğitim Bakanlığı Hijyen Şartları Klavuzu doğrultusunda okulumuzda birçok düzenleme ve yenilik yaptık. Hazırladığımız planları ve düzenlemeleri detaylı bir şekilde inceleyen denetmen Tuncay DOĞAN  tarafından Okulum Temiz Belgesi almamız uygun görüldü. Bu belgeyi almak için çaba gösteren başta okul idaresi olmak üzere tüm okul çalışanlarına teşekkür ediyoruz.

Ekm

İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde okullarımızı sağlıkla açıp öğrencilerimize sağlıkla kavuşmak için en etkili yöntemin en iyi bildiğimiz iş olan eğitim olduğunun farkında olarak OKULUMUZ TEMİZ projesi kapsamında öğrenci,öğretmen ve personelimize  Sağlık Hizmetleri Öğretmeni tarafından 20.10.2020 Salı günü Covid19,Hastalıktan korunma yöntemleri,kişisel hijyen,doğru maske kullanımı,Acil durum iletişim planları, Enfeksiyon kontrol planları,Bulaş bazlı önlemler hakkında eğitim verilmiştir.

Ekm

12/A-B sınıfı öğrencilerimize Sağlık Hizmetleri Öğretmeni Zeynep ÇAMLICA tarafından tansiyon ve açlık şekeri ölçümlerine bağlı olarak obezite ve sağlıklı beslenme (Protein tüketimi, Sebze meyve tüketimi, unlu mamüllerin tüketimi, sabah kahvaltısı ve akşam yemekleri ile yatmadan önce alınabilecek gıdalar) ve fiziksel aktivite konularında bilgilendirme yapıldı.

Ekm

5 Ekim Pazartesi günü ara sınıflardaki öğrencilerimizin meslek dersleri okulumuzda yüz yüze verilmeye başlanmıştı, bugün itibarıyla okulumuz 12.sınıf öğrencileri de sosyal mesafe, maske ve hijyen şartlarına uyularak, İşletmelerde Beceri Eğitim Dersinde  yüz yüze eğitime başladı. Okulumuz öğretmen ve öğrencilerimize sağlıklı bir eğitim öğretim dönemi dileriz.

Ekm

Tüm öğrencilerimizin okulumuzda yapılacak olan yüz yüze eğitim derslerine ve 12. Sınıf öğrencilerimizin işletmelerde beceri eğitim derslerine katılıp katılmayacaklarını belirten yazılı veli izin dilekçelerini okulumuza getirmeleri gerekmektedir. Tüm öğrenci velilerinin bu formu doldurmaları zorunludur. Yüzyüze Eğitime katılan veya katılmayan tüm öğrenciler uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitimlerden sorumludur. Derslerin sınavları okulda yapılacaktır.

Gereken Dilekçe formu için tıklayınız.

meb_iys_dosyalar/25/06/962954/dosyalar/2020_10/12194247_Veli_Bilgilendirme-Dilekce_1_1-donuYturuldu_1.pdf

Ekm

Okulumuzda "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu"nda belirtilen tüm talimatlar yerine getirilmiş ve okulumuzun dezenfeksiyonu tamamlanmıştır.

12 Ekim Pazartesi günü tüm sınıf düzeylerindeki öğrencilerimiz, alan/meslek derslerini maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak yüz yüze eğitimle almaya başlamıştır.Yüz yüze eğitim ile birlikte EBA canlı derslerimiz de devam etmektedir.

ibn-i Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ailesi olarak yüz yüze eğitim öğretim döneminin tüm öğrenci, öğretmen, veli ve idarecilerimize hayırlı olmasını dileriz.