Yeni eğitim-öğretim yılımızda başta öğretmenlerimiz olmak üzere öğrencilerimize ve  velilerimize huzurlu, başarılı ve sağlıklı bir eğitim öğretim yılı dileriz.

2021 - 2022 Eğitim Öğretim Yılı Eylül Dönemi Sorumluluk sınavları 06-10 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Sınavlar maskeli ve sosyal mesafe kuralına uygun olarak yapılacaktır. Maskesi olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır

Haz

Okullarda hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı olması amacıyla sürdürülen "Okulum Temiz" programına başvuran okulumuz  belge almaya hak kazandı.

Okulumuz, İspir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan denetimlerde Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü onaylı  "OKULUM TEMİZ" belgesini almaya hak kazandı. Böylece COVID-19 salgınının önlenmesine yönelik okul içerisinde hayata geçirdiğimiz önlemler resmi belgeyle tescillenmiş oldu.    Başvuru öncesinde "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Klavuzu"nda belirtilen tüm faaliyetleri, eylem planlarını, talimatları, eğitimleri tamamladık.   Salgına karşı öğrenci, veli ve çalışanlarımızın sağlığını korumak için üst düzey önlemler aldık.   Gerçekleşen denetimler sonucunda,  "OKULUM TEMİZ" belgesini almaya hak kazandık.Emeği geçen bütün personelimize teşekkür ediyoruz. İçinde bulunduğumuz süreci bu tedbirlerle güvenli bir şekilde geçirip bir  an önce tüm öğrencilerimizle yüz yüze eğitime başlamak istiyoruz.   Tüm öğrencilerimize, okul personelimize, velilerimize ve ülkemize sağlık ve esenlikler diliyoruz.

Haz

Bakanlığımız Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarımızda öğrenim gören öğrencilerimizin; sahip oldukları millî, manevî, ahlaki, İnsanî ve kültürel değerleri geliştirmeleri, yardımlaşma, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesi amacıyla başlatılan "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi" kapsamında öğrencilerimiz tarafından birçok etkinlik hayata geçirildi.

Projenin tamamlanmasının ardından, projede yer alan  öğrencilerimize belgeleri 28 Mayıs Cuma günü okulumuzda düzenlenen törenle verildi.

Nis

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Meslek Liseleri Ailelerimizle Buluşuyor" toplum hizmeti çalışması kapsamında okulumuz Sağlık Hizmetleri öğretmeni  koordinatörlüğünde öğrencilerimiz İspir Anadolu İmam Hatip Lisesi  pansiyonunu  ziyaret edilerek burada personelinin ve öğrencilerin tansiyon, ateş ve şeker ölçümlerini yaparak, genel sağlık durumları hakkında bilgilendirme yaptılar.

''Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor'' isimli projemiz kapsamında İspir Devlet Hastanesi Evde Hasta Bakım Birimi personeli ile birlikte ev ziyaretlerinde bulunduk.

Öğrencilerimiz Aslıhan Şefika ER, Muhammet PULAŞ proje kapsamında ilk ziyareti gerçekleştirdiler. Hasta ve yaşlı ziyaretleri devam edecek olup ziyaretler esnasında gerekli uyarılar ve tavsiyeler ilgili kişilere yapılmaya devam edecektir.

2020/2021 Eğitim Öğretim yılı Sağlık Hizmetleri Alanı 12. Sınıf öğrencilerimiz 15.03.2021 tarihinde Koordinatör Öğretmenimiz Zeynep ÇAMLICA'nın eşliğinde İspir Devlet Hastanesi'nde İşletmelerde Beceri Eğitimlerine başladılar. Öğrencilerimize işletme tarafından oryantasyon eğitimi verildi. Öğrencilerimizin bizleri en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyor, kendilerine başarılar diliyoruz.

'' On Kıta Bir Vatan İlelebet İstikbal '' Temalı Kompozisyon Yarışması'na katılım gösteren öğrencilerimizden Aslıhan Şefika ER ilçe birincisi, Muhammet DURSUN ise ilçe ikincisi olmaya hak kazanmıştır. Yarışma ödülleri ilçe Müftüsü Sayın Mahmut CELEBİ tarafından verilmiştir. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen liseler arası kompozisyon yarışmasına katılan okulumuz 12. sınıf  öğrencisi Aslıhan Şefika ER, il ikincisi olmaya hak kazanmıştır. Kendisini ve özgün kalemini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz

Erzurum Valiliği himayesinde Milli Eğitim Müdürlüğümüzce hayata geçirilen Erzurum Başarıyı Artırma Programı(ERBAP)  kapsamında okulumuz 12. sınıf öğrencilerine yönelik TYT deneme sınavı yapıldı.

2020 - 2021 Eğitim Öğretim Yılı Şubat Dönemi Sorumluluk sınavları 22-26 Mart 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü'nün 12.03.2021 tarih ve E-90757378-250.01-22301929 sayılı yazısı gereği okulumuz 12. sınıf öğrencilerinin işletmelerde mesleki eğitim (staj) uygulamalarına; işletmenin talebi ve Covid-19 salgınına yönelik gerekli tedbirlerin işletmeler tarafından alınması, öğrenci velisinin izni olmak şartıyla ve okulumuzdan temin edecekleri Veli izin, İşletme ve Okul onay dilekçesi ile 17 Mart 2021 tarihinden itibaren başlamaları uygun görülmüştür.

Talep ve İzin formu için tıklayınız  /meb_iys_dosyalar/25/06/962954/dosyalar/2021_03/15173407_STAJ-YZYN-DYLEKCESY.pdf

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 100. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı, okulumuzda 12 Mart 2021 Cuma günü, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Serhat ESEN'in rehberliğinde ve idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Programda emeği geçen öğretmenimiz ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Aynı etkinlik kapsamında ilçemizde düzenlenen kompozisyon yarışmasında okulumuz 12-A sınıfı öğrencisi Aslıhan Şefika ER  birinci, 9-A Şubesi öğrencisi Muhammet DURSUN ise ikinci olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

8 Mart Pazartesi günü tüm sınıf düzeylerindeki öğrencilerimiz,  maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak yüz yüze eğitimle almaya başlamıştır.Yüz yüze eğitim ile birlikte EBA canlı derslerimiz de devam etmektedir.

ibn-i Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ailesi olarak yüz yüze eğitim öğretim döneminin tüm öğrenci, öğretmen, veli ve idarecilerimize hayırlı olmasını dileriz.