İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

YUKARI MAH. HASTANE CAD. NO: 8/1 İSPİR / ERZURUM
Vizyon
Uluslararası niteliklere sahip sağlıklı insan gücünün yetiştirilmesini sağlayan ,çağdaş eğitim tekniklerini süratle ve verimli bir şekilde sisteme yansıtan ,yararlanan ve sağlığından sorumlu bireyler yetiştirilmesine katkıda bulunan,sağlık eğitimi alanında önder bir kurum olmak.
Misyon
Eğitim -Öğretim sürecinde çağın gereklerine uygun,gelişmiş ve değişime açık ,almış olduğu sağlık bilgilerini sahada uygulayabilen ,disiplinli,çalışkan,işini sevgiyle yapan hasta haklarına saygılı,herhangi bir ayrım gözetmeksizin hizmet veren bireyleri yetiştirecek topluma yararlı olmalarını sağlamak.
Öğretim Şekli :Örgün Öğretim(Tam gün)
Pansiyon Bilgileri
Kız öğrencilerimiz İmam Hatip Lisesi pansiyonunda, erkek öğrencilerimiz ise Mimar Sinan MTAL pansiyonunda kalmaktadır.
Erzurum ve İspir üzerinden otobüs firması ile seyahat imkanı vardır.
Taşımalı Eğitim (Maden Köprübaşı - İspir)
Yukarı Mahalle Hastane Caddesi No: 2 25900 İspir/ Erzurum
Okul ilçe merkezinde. Erzurum´a 140km uzaklıkta.
34 yeni öğrenci kontenjanımız vardır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
2016 yılında 24 öğrencimiz meslekyükokulunu, 2017 yılında 10öğrencimiz meslek yüksekokulunu kazandı.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
YGS Yerleştirme oranımız 2016 yılında %88, 2017 yılında %17 yerleştirme oranımız var.
Voleybol,Futbol,Futsal,Masa Tenisi,
Proje Çalışmaları
Okulumuz da Uygulanmakta Olan Projeler Beslenme Dostu Okullar Projesi,Erasmus Projesi,Meslek Liseleri Ailelerimizle Buluşuyor
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
"YAŞLILIĞA BAĞLI SÜREĞEN HASTALIKLARDA PALYATİF BAKIM STAJI"projesi ile öğrencilerimiz Almanya, Hollanda ve Belçika'ya gidecek. Almanya, Hollanda ve Belçika'da gerçekleştirilecek olan faaliyetlere toplam 9 Öğrenci ve 3 Öğretmen yararlanıcı olarak katılacaktır.