T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ERZURUM / İSPİR - İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ERASMUS+ ÖĞRENCİ SEÇİM KRİTERLERİ

Okulumuz sağlık hizmetleri alanındaki öğrencilere yönelik hazırladığımız ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklemeye layık görülen "Yaşlılığa Bağlı Süreğen Hastalıklarda Palyatif Bakım " adlı projemiz kapsamında  Almanya, Hollanda ve Belçika'da gerçekleştirilecek olan faaliyetlere toplam 9 Öğrenci ve 3 Öğretmen yararlanıcı olarak katılacaktır. 3 hafta boyunca staj görecek öğrencilerin katılımcı seçmeleri başlamıştır.

Projemize katılımcı olarak okulumuzun 11 ve 12. Sınıflarında okuyan aktif öğrenciler dahil olacaktır. Katılımcı adaylar Erasmus + Katılımcı Başvuru Formunu   meb_iys_dosyalar/25/06/962954/dosyalar/2021_09/25192028_23095856_basvuru-1.pdf bilgilerin doğruluğundan emin olarak titizlikle doldurup Proje Koordinatörü Zeynep Çamlıca'ya teslim edeceklerdir.. Buradaki bilgilerin doğruluğundan adayların kendisi sorumlu olacaktır. Bu kapsamda başvuru şartlarını sağlayan katılımcı adayları ilk önce 120 saatlik A1 seviyesinde İngilizce eğitimine alınacaktır. Yapılacak sınavda başarılı olanlar  mülakata alınacak olup Proje Yürütme Komisyonu tarafından asil ve yedek öğrenci katılımcıları kesinleştirilecektir.

Projemizin sonraki aşamaları Türkiye Ulusal Ajansı'nın belirleyeceği takvim doğrultusunda pandemi süreci de dikkate alınarak planlaması yapılacak ve okulumuzun web sitesinden de duyuruları yapılacaktır.

 ÖĞRENCİ SEÇİM KRİTERLERİ

 

 

a)Temsil yeteneğine sahip olmak.

 

b)Projeye katılımda gönüllü olmak.

 

c)Sene sonu not ortalamasının en az 60 olması. (Bu şartı sağlayan yeterli sayıda öğrenci olmazsa başarı sıralamasına göre seçilecektir.)

 

d)Yabancı dil dersinin en az 60 ve üzeri olması. (Bu şartı sağlayan yeterli sayıda öğrenci olmazsa başarı sıralamasına göre seçilecektir.)

 

e)Disiplin cezası almamış olmak.

 

f)Sürekli hastalığı olmaması ve seyahat konusunda engelinin olmaması.(Doktor raporu istenecektir)

 

g)Sosyal olmak ve sosyal faaliyetlere gönüllü katılıyor olmak.(sosyal etkinlik modülü üzerinden projeye katılım başvurusu yapanların durumları incelenecektir)

 

h)Teknolojiyi aktif olarak kullanabilmek.

 

ı)Alanın gerektirdiği hazır buluşluluk seviyesine sahip olmak. (Alan öğretmenlerinin takdiri)

 

i)İletişim becerilerinin güçlü olması.

 

Projeye katılımcı sayısının yarısı kadar daha ilave edilerek öğrenci havuzu oluşturulacaktır. Yabancı dil kursundan sonra yapılacak sınavda başarılı olan öğrenciler başarı sırasına göre asil listeden, diğer öğrenciler yedek listeden ilan edilecektir.

 

 

 

İbn-i Sina MTAL                                                                                          

Erasmus+ Proje Yönetim Ekibi

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.09.2021 - Güncelleme: 25.09.2021 19:32 - Görüntülenme: 362
  Beğen | 0  kişi beğendi